Modtag i morgen
PostNord HOME bestil inden 16:00
daoHOME bestil inden 16:00
GLS bestil inden 17:00
Modtag i morgen PostNord HOME bestil inden 16:00 daoHOME bestil inden 16:00 GLS bestil inden 17:00

Justering af skivebremser

Vi har skrevet en guide til dig der gerne vil justere dine skivebremser. Bemærk at denne guide kan bruges uanset om din cykel har hydrauliske skivebremser eller mekaniske.

Vi har også lavet en YouTube-guide, så du kan se fremgangsmåden og detaljerne. Du finder denne guide nederst i artiklen eller ved at klikke på dette link. I vores videoguide på YouTube bruger vi en Magura bremse og derfor vil denne guide tage udgangspunkt i samme. Dog passer guidens procedure til alle bremser der vender samme vej (post mount montering) uanset om det er Avid, SRAM, Shimano, Formula eller en anden bremse.

Der kan være flere grunde til at du oplever at dine bremseskiver larmer: det kan være dine bremseklodser er slidte (så skal de efterses og eventuelt skiftes). Det kan også være at rotoren (bremseskiven) går på kaliberen, eller at skiven er en smule skæv.

Når du skal justere bremseklodserne så de ikke skraber mod skiven, starter du med at løsne monteringsboltene, så kaliberen sidder løs. Du kan trykke et par gange i grebet for at være sikker på at kaliberen sidder løst.Derefter holder du bremsegrebet inde, så bremsen griber fat om rotoren. Dette skulle gerne resultere i, at kaliberen sidder centreret. Når den sidder i midten, så spænder du monteringsboltene igen, så du kan slippe bremsegrebet. Du skal ikke skrue kaliberen helt fast, bare sørg for at den ikke sidder løst.

Nu kan du rotere hjulet. Slides der stadig på bremseskiven kan du justere kaliberen yderligere ved at skrue på monteringsboltene. For at se hvilken side der går på kaliberen kan du kigge ned ved skiven. Alt efter hvilken side skiverne støder på, løsner du den øverste eller nederste monteringsbolt og flytter kaliberen. Hvis kaliberen er perfekt centreret, så skruer du bare boltene fast.

Det kan være en fordel at have papir eller lys under skiven, så du kan se hvor der er hul. Når du er tilfreds med placeringen af kaliberen, så skruer du monteringsboltene fast.

Juster dig ud af problemerne
Ofte kan du justere dig ud af problemerne. Det kan være du skal foretage denne manøvre et par gange før din bremse sidder helt perfekt.

Det kan dog også være at du skal rette skivebremsen ud, hvis den er blevet en anelse skæv. På vores webshop kan du finde en masse forskelligt værktøj der kan hjælpe dig med at vedligeholde dine skivebremser. Klik på dette link for at se hele vores udvalg.


I denne video kan du se vores videoguide til hvordan du justerer dine skivebremser.

 


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her