Produkter


Vis guides

Hvilken cykellås skal du vælge?


Du har købt en ny cykel, som gerne vil have for dig selv. Derfor begynder du at lede efter en cykellås, der skal sikre at du er den eneste der bestemmer, hvem der skal cykle på din cykel.Udvalget af cykellåse er stort (vi har over 360 forskellige) og det kan være forvirrende at finde ud af hvilken låsetype, der er den rigtige til dig og din cykel. I videoen viser vi de de forskellige låsetyper - Under videoen gennemgår de 5 store låsetyper (Kodelås, bøjlelås, kædelås, foldelås & ring/clicklås) og ser på hvilke fordele og ulemper de hver især har.Kort om kodelås:


Kodelåsen er en meget udbredt og brugt form for cykellås. Den fås som bøjlelås og andre formater - dog med kode i stedet for nøgle. Det anbefales dog ikke generelt at benytte en kodelås i forhold til forsikringsgodkendelse. Dog kan en kodelås sagtens være en solid og robust lås, der er svær at åbne eller skære over for en cykeltyv. 

Fordele:
Du har ikke mulighed for at miste din nøgle, da den kun åbnes med kode.

Ulemper:
Kodelåsen har det store problem at den efter danske standard ikke kan forsikringsgodkendes. Det skyldes at en forsikringsgodkendelse i Danmark kun kan gives, hvis en lås KUN kan åbnes med nøgle. Derfor bliver kodelåsen altså diskvalificeret.
 

Se alle vores kodelåse herKort om bøjlelås:


Bøjlelåsen er et solidt valg, hvis du ønsker en lås, der er noget nær umulig at få op uden at skulle skære den over med professionelt værktøj. Flere bøjlelåse findes med en holder, der gør at låsen nemt kan monteres på cyklen under turen. Bøjlelåsen laves i et solidt materiale. Det betyder dog også at man ved de mindre bøjlelåse kan opleve at de er svære at låse fast til en anden genstand, da låsen ikke er fleksibel nok. 

Fordele:

Stærk og solidt valg. Mange bøjlelåse er forsikringsgodkendte. Tjek dog altid efter mærket. Læg mærke til at nogle fabrikanter af bøjlelåse (selvom de ikke er forsikringsgodkendte) tilbyder en ekstern garanti, hvis du får stjålet sin cykel med deres lås. 

Ulemper:

Nogle låse er ikke store nok til at kunne koble sammen med en fast genstand, hvis er problematisk, hvis cykeltyven bruger en varevogn og dermed let kan fjerne din låste cykel fra stedet.
 

Se alle vores bøjlelåse her
Kort om kædelås:

Kædelåsen er en tung, bundsolid og stærk mulighed, der tager en del tid at komme igennem for en cykeltyv. Dertil har kædelåsen også fleksibiliteten til at låses fast til et andet objekt.

Fordele:
Fleksibel, når den skal låse cyklen fast, grundet kæden inde i det materiale, der skal undgå at dit stel bliver ridset.

Ulemper:
Har vægten imod sig og kan være svær at have med på cyklen, da den ikke har en fast form på sammen med som en foldelås, der nævnes nedenfor. Dertil skal man også med kædelåsen være opmærksom på forsikringsgodkendelse.
 

Se alle vores kædelåse her
Kort om foldelås:

Foldelåsen er et godt valg, hvis du vil have en stærk lås uden at gå på kompromis med størrelsen eller kompaktheden. Denne lås er et rigtig godt bud på en lås, der både er stærk og fleksibel.

Fordele:

Kompakt, solid og som udgangspunkt forsikringsgodkendt. Nogle foldelåse kommer med en holder til stellet, der gør den genial at have med på cyklen. Den fylder meget lidt og er meget solid.

Ulemper:

Kan tage lidt tid at låse cyklen, da låsen har form som en tommestok. Dette er dog det eneste negative, der er at sige om foldelåsen, der er et godt bud på din næste lås uanset behov.
 

Se alle vores foldelåse her
Kort om ringlås/clicklås:

Denne lås er nok den mest typiske for almindelige cyklister, der med sin enkelte engangs-installation er nem og lige til. Du er sikret at din lås altid er på cyklen og ikke skal medbringes på samme måde som andre låsetyper. 

Fordele:

Skal kun installeres en gang, kan ikke blive væk og du skal kun medbringe din nøgle, når du skal afsted. Dertil er mange af click/ringlåsene, der er forsikringsgodkendte. 

Ulemper:

Selvom mange af disse låse er forsikringsgodkendte, så er clicklåse/ringelåse den tyndeste lås af alle låsetyper og kan i de fleste tilfælde kan klippes over med simpelt værk, hvor større værktøj er nødvendigt til mange af de andre låsetyper. Dertil kan heller ikke denne låsetype låses fast til andre genstande, hvilket gør det nemt for en tyv, der benytter en varevogn eller bil at tage din cykel med og så bryde låsen op i god ro og mag på en ekstern lokation.
 

Se alle vores ring/clicklåse her


Vi håber at denne gennemgang har gjort det mere klart for dig, hvilken lås, der kunne være den rigtige for dig. Ellers kan du altid tage kontakt til vores kundeservice, hvor vi med glæde vil guide dig mod den løsning, der er en rigtige for dig.