Produkter


Vis guides

Hjelmguide

I Danmark køre ca. hver tredje cyklist med hjelm, helt anderledes står det til inden for sportscykling (race, MTB, BMX o.s.v.) hvor næsten alle køre med hjelm.

Mange undervurdere vigtigheden af at bruge hjelm, brækker man f.eks. et ben kan det laves igen det kan et hoved ikke. I dag er hjelmene også meget lette, lavet i pænt design, har stor udluftning og er i det hele taget rigtig behagelige at bruge.

Derfor har vi hos Cykelgear et stort udvalg i alle typer hjelme og har her i guiden gjort det lette at blive klog på – og at vælge den helt rigtige hjelm.
 

 

Sikkerhed
 
Alle vores hjelm er testet og godkendte som cykelhjelme. Sikkerheden er derfor god på alle hjelme, der er dog nogen der skiller sig ud ved at gøre lidt ekstra for sikkerhed, dette vil på den enkelte hjelm fremgå af produktteksten.

 
Holdbarhed
 
En hjelm bygget til at absorbere et hårdt stød/slag og kun til at gøre det en gang. Derfor skal en hjelm der har været udsat for et hårdt slag, udskiftes da den ikke længere vil have samme evne til at absorbere endnu et slag.
Det materiale en hjelm er støbt af vil over tid optage fugt fra luften hvilket vil nedbryde hjelmens opbygning og evne til at absorbere stød/slag. En hjelm der er ”dobbelt in mould” (se længere nede) vil være længere tid om at optage fugt og vil derfor også holde længere, men generelt anbefales det at skifte hjelmen ud min. Hvert 5. år (til den tid er der sikkert også kommet en lettere og bedre model)

 
Størrelse
 
På alle hjelmene er der angivet størrelse, dette er målt i cm. omkring hovedet (omkring panden, hvor en kasket f.eks. ville sidde). Bruger man en størrelse der passer med to hjelmstørrelser, anbefales det at vælge den største af størrelserne da hovedet kan hæve lidt op når blodet pumper rundt og man så også har plads til en hue/kasket.
Børnehjelmene starter fra 46 cm og voksenhjelmene starter på 50, den nemmeste måde at vælge den rigtige størrelse er at måle sig frem jf. ovenstående og derefter bruge filtrene i toppen af kategorien til at vælge kun at få vist den valgte størrelse.
På billedet nedenfor ses et eksempel på opmåling af omkreds.


 
In-mould og dobbelt in-mould
 
In-mould betyder at yderskalen (der ofte er lavet i plastik) er støbt sammen med den indre del af hjelmen (den del der absorbere et stød), dette giver både en meget pænere hjelm, men giver også en meget længere levetid på hjelmen da det ikke lige så hurtigt suger fugt til sig (se afsnittet om holdbarhed). Det beskytter også det relativt skrøbelige inderdel, mod ridser o.l.

Dobbet in-mould er hvor hele ydersiden af hjelmen er støbt sammen med den indre del af hjelmen, på både for- og topstykket men også bagtil og på nogle hjelme også undersiden. Dette har samme fordele som alm. in-mould bare på endnu flere steder på hjelmen.
Flertallet af vores hjelme er enkelt eller dobbelt in-mould og dette vil fremgå af teksten.

 
Med eller uden skygge
 
Det kan gøres kort - Generelt kører man med skygge på MTB og uden skygge på racer.
Til hverdag/citybike er skygge en god ting da den hjælper med at holde regn fra øjnene og giver et pænere design.
 
 
Specielle elementer
 
Lys - En lygte i hjelmen laves både i mange børne og voksen hjelme og er en stor fordel da det hæver synligheden markant, da lygten er hævet fra at sidde langt nede, til at sidder højt oppe.
Vores hjelme med lys kan findes midt i søgningen her.
Lygten kan både side i spændet eller indbygget i hjelmen, nedenfor ses eksempler på begge.
Magnetspænde - Magnet i stedet for et traditionelt klikspænde, vinder mere og mere frem og med god grund. Magnetspænderne fungere med at de to dele af spændet selv finder hinanden og glider sammen for så at slå en låsemekanisme ud der låser spændet (spændet holdes således ikke sammen af magneter og er derfor lige så sikkert og stærkt som traditionelle spænder).
Det er på den måde meget nemmere at bruge og kan oven i købet bruges med én hånd.
Det kan være lidt svært helt at forestille sig det når man ikke har set det men det fungere rigtig god og kan varmt anbefales herfra. Se vores hjelme med magnetspænde her.
Autofit - Hjelme som Nut´Z og P´Nut er børnehjelme der har et spændesystem der selv justere sig efter hoved og holder en passende og konstant spænding om hovedet, dette er hurtigt blevet populært blandt børn og forældre, systemet kaldes autofit.
Hjelmene er nu også kommet i forskellige modeller til voksne og begge kan findes her.
 
 
Anbefalinger
 
Vi hos Cykelgear har herunder samlet et par anbefalinger som, som vi selv mener, er rigtig gode valg inden for hver kategori.

Citybike/hverdagAbus Urban-I Version 2 – Magnetspænde, lygte, top kvalitet og lækkert design. En på alle måder anbefalelsesværdig hjelm.

MTB - Force Raptor - Hjelm specielt udviklet til MTB og med passer af detaljer og sikkerhed.

Race - Force - Man får meget for pengene med Force og det gælder bestemt også hjelmene

Børn - Lazer Nut´s - Har tjent mange børnefamilier og har gennem tiden vist sig at være både meget solid, nem at bruge og falder i børnenes smag især fordi den selv justere sig til i nakken, det er helt genialt når den skal af og på ofte, og barnet måske ikke kan tilkendegive om den sidder godt og rigtigt, en stor hjælp i hverdagen.

 


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her