Produkter


Vis guides

Guide til justering af Shimano Nexus 7 Gear


Vi har skrevet en guide til dig der gerne vil justere Shimano Nexus 7 gear (altså indvendige gear), som du kan finde under Youtube-videoen med samme forklaring. 
Det er lettere at justere gearet, hvis cyklen er hængt op. På den måde kan pedalerne nemlig drejes frit.

Det første du skal gøre, er at sikre dig at kablet kører frit og let. Hænger kablet en smule når det køres tilbage, så skal gearkablet og vejer skiftes, da dette er et tegn på slidtage.

Herefter skal du finde ud af hvor din gearjustering står. Start med at skifte i 4. gear, som er det gear du altid skal justere din cykel i. Når du skifter gear kan du i kædekassen mellem nav og stel, se en lille rude. I denne rude er der nogle streger der bevæger sig uafhængigt af hinanden. Den ene streg er stillestående mens den anden bevæger sig når du skifter gear.
De tro streger skal stå ud foran hinanden, når cyklen er i 4. gear. Prøv eventuelt at skifte gear, så du kan se funktionen. Hvis de ikke er parallelle, så skal du justere gearet.
På billede kan du se hvordan gearjusteringen står i 4. gear, før vi har justeret kablet. De to streger er ikke parallelle og derfor skal gearet justeres.
Vi justerer gearet ved at finde kablet der sidder oppe ved grebet på din cykel. Her drejer du på kablet, indtil de gule streger er helt parallelle. De to billeder viser kablet du skal justere på, og hvordan de to streger i kædekassen nu er parallelle.


Som du kan se på det sidste billede, er de to streger nu parallelle og gearet er dermed justeret. Du kan herefter tage din cykel med på tur, uden at gearet takker over.

Har man nu en cykel uden kædekasse, så du ikke kan se de to streger igennem ruden, så har du under navet mulighed for at se to streger eller prikker. Disse streger og prikker har helt samme funktion, så du nemt kan se om dine gear trænger til en justering.


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her