Produkter


Vis guides

Guide til firkantet krankboks og kranksæt

Har du en krankboks med firkantet aksel, som billedet nedenfor, kan du følge nedenstående guide for at finde den rigtige krankboks og kranksæt.
For at finde ud af om du har en firkantet aksel, er det nemmest at afmontere den bolt der sidder i kranksættet og se om der, dér er en firkantet aksel. Eller endnu bedre at afmontere kranksættet eller pedalarm.

Hvilken krankboks passer?
For at finde den rigtige krankboks, skal du have to mål (se illustration neden for):
- Længden på akselen
- Bredden på selve boksen

Målene variere med få mm og skal derfor være så præcise om muligt.
 
Hvilket kranksæt passer?
For at finde det rigtige kranksæt, skal vi kende længden på akselen, som måles jf. ovenstående.
Herefter kan du inde på de enkelte kranksæt se hvilken aksellængde det passer til og om dette stemmer med det mål du har på din krankboks.
I de fleste tilfælde vil man skifte krankboksen, da den ofte også er slidt og det ikke er så bekosteligt.
Dette giver også den fordel at man frit kan vælge det kranksæt man gerne vil have, se hvilken aksellængde der er skrevet på varen og kun måle bredden på sin krankboks jf. ovenstående. 
Hvis der på kranksættet står at indbygningsmålene er ”plan” eller at anbefalet krankbokslængde er ”plan” Passer den til ca. 113 mm aksellængde.

 

Vores krankbokse med firkantet aksel kan du finde her
Når du har trykket dig ind på linket, kan du i filteret til venstre trykke på den aksellængde og krankboks bredde du skal bruge.

Vores kranksæt kan findes her
Også her kan du bruge filteret i venstre side til at specificere hvad du skal bruge. F.eks. krank system, antal klinger m.m.


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her