Modtag i morgen
PostNord HOME bestil inden 16:00
daoHOME bestil inden 16:00
GLS bestil inden 17:00
Modtag i morgen PostNord HOME bestil inden 16:00 daoHOME bestil inden 16:00 GLS bestil inden 17:00

Guide - 5 bud på hvordan du kan undgå sovende fødder


Bud #1 - Justér dine klamperSovende fødder kan skyldes at din fod, eller fødder, træder skævt eller peger ud til siden. Hvis du træder skævt, så kan du med fordel justere dine klampe efter hvordan dine fødder peger, således at der bliver korrigeret for skævheden og  kan mindske problemer med sovende fødder. Du kan også købe klamper med mere float, hvilket vil sige at det kan give sig en hvis mændge grader mere. Nogle kan give sig helt op til 9 grader.

Du kan finde vores udvalg i klamper ved at klikke her 


 

Bud #2 - KompressionsstrømperEn af hovedsynderne, når du oplever sovende fødder kan være problemer med blodomløbet i dine ben eller fødder. Dette skyldes at dine fødder har brug for lidt hjælp. Det kan afhjælpe problemet at benytte kompressionssokker - i videoen har sokkerne præcise kompressionszoner, der kan afhjælpe nogle af de særligt belastede steder i fødderne. Der findes mange forskellige former og længder på kompressionstrømper, som alle hjælper på cirkulationen og tilmed er meget behagelige at have på.

Se vores store udvalg af kompressionsstrømper ved at klikke her


 

Bud #3 - Sål med støtte og trykpunkterVed at putte en ny sål med ekstra støtte og tekstur i din cykelsko kan også dette hjælpe på blodomløbet, men samtidig også afhjælpe udmattelse og ømme fødder. Når du benytter specielt en sål som den i videoen (med det ekstra trykpunkt midt på fodballen) kan du forebygge og afhjælpe sovende fødder.
Dette er også en relativ prisbillig løsning, der enten kan forbedre eller måske helt afhjælpe dit problem med sovende fødder.

Sålen, der bliver vist i videoen kan findes her
Ellers har du mulighed for at se vores store udvalg af forskellige såler her


 

Bud #4 - Brug de rigtige cykelskoSelvom mange af problemerne med stor sandsynlighed kan afhjælpes ved at bruge nogle af de tre første råd, kan det ske at det måske er dine cykelsko, der er problemet. Mange cykelsko kan nemlig være svære at tilpasse foden - eksempelvis, hvis det er en sko med klikspænde. Ved at benytte en sko med eksempel drejespænder giver det mulighed for at tilpasse skoene bedre til foden og dermed og give dine fødder bedre forhold, når du cykler. Prisen i den høje ende, men er i den grad alle pengene værd.

Du kan få cykelsko med drejespænde til både mountainbike (her) og til racercykel (her)


 

Bud #5 - Overvej din cyklestil - og måske cykelcomputer?Sovende fødder kan i i nogle tilfælde skyldes at dine fødder er på overarbejde. Dette kan eksempelvis skyldes måden du  cykler på. Hvis du oplever sovende fødder kan du overveje om du er for hård ved dem, når du cykler op af bakke, hvor belastningen på fødderne er ekstra hård. Derfor skal du overveje om du kan mærke, hvornår dine fødder er på overarbejde. Dette kan afhjælpes ved at gå op i kadence (og dermed gå ned i et lavere gear)

Dette sænker belastningen på dine fødder og kan dermed hjælpe til med at undgå problemer med sovende fødder.

Ved at benytte en cykelcomputer har du mulighed for at holde dig opdateret på din kadence og dermed give dig overblikket og hjælpe dig på vej.

Cykelcomputeren med kadencemåler kan findes her

Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen eller har du brug for andre gode råd? Så kan du se vores andre guides her