Produkter


Vis guides

Find den rette sadel

Der er mange faktorer at tage højde for, når man skal finde den perfekte sadel.
I guiden her gør vi det nemt at måle op til den rigtige størrelse og vi giver dig overblik over, hvad de forskellige former og udskæringer har af fordele.
 

 
Den vigtigste faktor for den perfekte sadel, er at den passer i størrelsen, og det er simpelt at måle hvad størrelse der passer til ens krop.

Man skal måle afstanden mellem siddeknoglerne i bagen og derefter ligge lidt til i bredden.

Man kan tage et målebånd og mærke sig frem, men hvis man være endnu mere præcis er en simpel og effektiv måde at måle på, at tage et stykke pap og sætte sig på det i nogenlunde den stilling man sidder på sin cykel, siddeknoglerne vil således presse to aftryk i pappet, hvor man så kan måle den præcise afstand (det kan nogen gange være lidt svært at se aftrykket og her kan man f.eks. bruge et stykke kridt el.l. til at tegne overfladen op, på den måde er den eneste del der ikke er farvet, der hvor siddeknoglerne har lavet aftrykket.
Når du har afstanden, kan du meget nemt bruge filtrene på siden til at vælge bredden på sadlen og kun få vist dem der passer til dig.
 

 
Formen på sadelen er mere variabel og der findes et utal af muligheder, derfor er det ikke altid nemt at finde den form der er bedst for netop ens, krop, kørestil og lig.
Men der er dog et par fif man kommer på rette vej:
Jo lavere du ligger ind over cyklen og jo hurtigere/aggressivt du kører, jo smallere en saddel skal du have.
Jo mere oprejst og roligere du kører, jo bredere en saddel skal du have.
 

 
Hvis du har døjet med at blive følelsesløs i skridtet, er en udskæring i sadlen, løsningen. Det gør at sadlen ikke presser på mellemgulvet og blodet derfor fortsat kan komme rundt.
Derudover giver en udskæring, ofte en mere dynamisk sadel. D.v.s. at sadlen giver en smule mere efter kroppens bevægelser og den har en bedre luftgennemstrømning.
 

Vores udvalg af sadler kan findes her


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her