Produkter


Vis guides

Find den rette kæde

Bredde

Bredden er afgørende for om kæden passer til kassetten, klingerne, bag- og forskifter. Det er først og fremmest på kassetten at kæden skal passe da det er her pladsen er mindst.
For at finde en kæde og kassette der passer sammen skal de have samme ”speed”.
Speed er et udtryk for hvor mange klinger/tandhjul der er der er på kassetten, d.v.s. at en kassette med 10 klinger/tandhjul kaldes en; 10-speed kassette, o.s.v.

Der står hvad speed alle kæderne passer til og de fleste passer til flere størrelser. Nedenfor findes link til de forskellige kæder (størrelsen er blot tillægsinfo da det er speed man går efter)

6 speed – 7,8 mm – find dem her.
7 speed – 7,3 mm – find dem her.
8 speed – 7,1 mm – find dem her.
9 speed – mellem 6,6 og 6,8 mm - find dem her.
10 speed – mellem 5,88 og 6,2 mm – find dem her.
11 speed – 5,5 mm – find dem her.
12 speed - 5.3 mm - Find dem her.
Single speed / invendige gear – 1/8” eller 3/32” – find dem her.
 


Længde

Alle vores kæder er lange nok til at kunne tage langt de fleste gearkombinationer og skal i langt de fleste tilfælde kortes af, dette gøres med en kædesprænger. Se udvalget af kædesprængere her.
Vi har også fundet en video der viser en af flere måder at skifte kæde og fastsætte længden (måden dette gøres på, kan variere alt efter antal klinger og gearing). Se videoen her.
 
 
Samleled og nitter

De fleste Shimano kæder kommer med en samlenitte (til højre i billedet nedenfor) og de fleste andre, som SRAM, KMC o.s.v. kommer med samleled (til venstre og midt i billedet nedenfor - kan også hedde powerlink, smartlink og andet), der står i teksten på den enkelte kæde, hvis der er samleled med.
Der medfølger altid en samleenhed så kæden kan samles, hvad end det er et samleled eller en nitte.
Det kan dog altid lade sige gøre at samle en ny kæde uden et samleled eller en løs nitte, dette gøres ved at man kun skubber en af nitterne halvt ud, når kæden kortes af og derefter bruge denne nitte til at samle kæden.
Ønsker man at købe ekstra samleled eller nitter, gælder ovenstående princip om speed også her. Der står i teksten hvilken speed de passer til. Find samleled og samlenitter her.

 


Vægt, holdbarhed og materiale

Materialet kæderne er lavet af variere og kan bl.a. være stål, aluminium, titanium, guld og mere. Mange kæder er lavet i flere typer materialer for at give en kombination af styrke, holdbarhed og lav vægt.
Holdbarheden på de dyre high-end kæder er ikke bedre end på de billigere kæder, da de billigere kæder ofte er lavet lidt stærkere men til gengæld vejer mere.
Det vigtigste man kan gøre for at give ens kæde en lang levetid er at vaske og smørre den så ofte som muligt, se evt. guiden her.
Det er også en god ide at investere det lille beløb en kædeslidmåler koster da man kan holde øje med om kæden er slidt og på den måde skifte den inden den slider på kassette og klinger/kranksæt. Slidmålene kan findes her.
Ønsker man lav vægt på kæden, skal man op i de højere prisklasser her er kæderne lavet i lavvægts materialer som aluminium og titanium og nitterne er udhulet (ofte kaldet Hollowpin).

Find alle vores kæde kategorier her.Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her