Produkter


Vis guides

Få bedre komfort på cyklen - 6 hurtige råd

Sådan bliver du mere komfortabel på din cykel

Der er ofte altid tale om hvordan man kan optimere, forbedre og tilpasse cyklen til at blive hurtigere, lettere og mere responsiv. MEN! nu skal det handle om komfort, behag og en skøn oplevelse på din cykel.
 

1. Komfortable dæk

Den eneste kontaktflade mellem cyklen og underlaget (forhåbentlig). Det har rigtig meget at sige hvilke dæk du kører med og hvilken komfort du får ud af det, men som regel kan man sige:

Bredere dæk = Mere komfort
Mindre tryk i dækket = Mere komfort

Derudover har mønsteret på dit dæk også meget at sige. Hvis du har et meget aggresivt mønster vil det også påvirke komforten negativt, men det vil selvfølgelig også give dig mindre greb, så det er en balance mellem komfort og tryghed.
 

Dæk og dæktryk har vi også lavet en video om som du kan se lige her:
 

2. Ergonomiske håndtag og Gel styrbånd

En af de tre få kontaktflader mellem dig og cyklen er mellem hænder og styr.
Her kan du forbedre meget med Gel styrbånd, eller simpelthen ligge Puder/indlæg af gel under styrbåndet. Gel er mester i stødabsorbering og det er virkelig noget der kan mærkes, uanset hvilket underlag du kører på.
Man kan også finde mange gode ergonomiske håndtag til MTB og citybike som giver en større kontaktflade mellem hænder og styr, så du på den måde også fordeler stød og vibrationer til et større område.
 

3. Ekstra Affjedrings muligheder til din cykel

Måske du på din MTB allerede har affjedring i forgaflen og bagtil har en bagdæmper. Men der er endnu mere at hente både på MTB, Racer og Citybike

- Frempind med affjedring er en nyere opfindelse som hurtigt er blevet et hit. Ved at have en affjedring i frempinden kan du mindske dine stød og vibrationer med helt op til 70% hvilket giver en før uhørt godt komfort for dine hænder og håndled.

- Sadelpind med affjedring kan give dig en super komfort lige der hvor der oftest er allermest tryk, nemlig ved sadlen og bagdelen. 
 

4. En sadel der passer giver mere komfort end en sofa sadel

Nr to af de tre kontakt områder mellem dig og cyklen er sadlen. Din bagdel og sadlen står for den største del af vægtfordelingen, og den er derfor kritisk for at opnå den ønskede komfort.
Her skulle man tro at en stor og bred mormor sofa sadel vil give den bedste komfort, men det er ikke altid tilfældet.
Vi ser alle forskellige ud dernede og derfor bliver der også lavet et hav af forskellige sadler med forskellige mål og dimensioner. Gel i sadlen er stadig godt til at tage de værste stød og vibrationer, men en saddel der passer er endnu vigtigere.

Du kan se vores video om at finde en sadel der passer lige her:


 

5. Cykelbukser med indlæg / pude

Kører du ikke allerede med Indlæg eller pude når du cykler, så er det på tide at overveje indlæg. Den letteste løsning her kunne være indershorts med pude som du kan have på som underbukser, og kan bruges til citybike, mtb og race.
 

6. Sko og pedaler er også vigtige for komforten!

Sidste kontaktflade mellem dig og cyklen er ved pedalerne. Uanset om du kører med klik sko til race eller med kliksko til MTB, så vil du opleve at du fjerner noget af trykket fra dine to andre kontaktpunkter på cyklen. Det gælder også Sko til flats pedaler hvor bunden af skoen er mere stiv og lavet til at arbejde sammen med pedalen og der derfor er mere styr på dine fødder. Helt automatisk vil det tage noget af vægten fra din sadel og ved dine håndtag, hvilket giver en bedre fordeling af stød og ryk ud i kroppen.Med disse 6 tips håber vi at du har fundet nogle steder hvor du kan forbedre din komfort, og måske du nu tør tage endnu større udfordringer op, da en bedre komfort giver mulighed for flere og længere ture.

Har du spørgsmål til hvordan du kan forbedre din komfort på cyklen er du altid velkommen til at skrive til os på info@cykelgear.dk