Produkter


Vis guides

Energiprodukter fra Maxim og High5


Maxim Energy Bar, Banansmag:

Baren kaldes en chokoladeovertrukket ”cereal” energibar med banansmag. Man kan på forhånd godt være skeptisk over for smagen – noget meget sødt med banansmag lyder lidt vammelt. Den smager dog betydeligt bedre end forventet! Det groveste materiale i baren er ”sprøde risflager”, dem er der ca. 16 % af. Det gør formodentlig baren nemmere at fordøje og optage. Det gør også baren lidt nemmere at spise – hvilket mange i øvrigt har svært ved, når de samtidig kæmper med vejrtrækningen og i øvrigt skal koncentrere sig om kørslen i feltet. Baren kommer i tyndt aluminiumsfolie. Den lader sig nemt åbne med tænderne og én hånd, og pakningen forbliver i ét stykke – lige til at proppe i baglommen når baren er spist. Baren vejer 55 g, og indeholder 929 kJ. Den er således lidt mere energiholdig end baren fra High5. Prisen er omtrent den samme, men man får flere kalorier (mere energi) pr. krone, når man køber Maxim.

High5 Energy Bar, Bærsmag:

Smagen i denne bar er god, og ikke spor vammel, som man måske kunne forvente med sødede bær. Forklaringen er måske, at der i forhold til Maxim-baren er mere substans i denne bar. Halvdelen af indholdet er tørret frugt, og ¼ er havregryn. Det giver lidt at tygge på, og det kan mange rigtig godt lide. Men for nogen kan det måske være lidt for kraftig kost under træningen – især hvis man er hårdt presset, har man måske brug for noget, der er nemmere fordøjeligt. Baren består hovedsagelig af naturlige ingredienser (frugt og havre). Baren er pakket i tyndt plasticfolie. Den lader sig nemt åbne med tænderne og én hånd, og pakningen forbliver i ét stykke – lige til at proppe i baglommen når baren er spist. Baren vejer 60 g, og indeholder 829 kJ. Den er således lidt mindre energiholdig end baren fra Maxim. Prisen er omtrent den samme, men man får færre kalorier (mindre energi) pr. krone, når man køber High5. Og det er vel i grunden ikke så overraskende, at naturlige råvarer er lidt dyrere og lidt mindre energitætte.

High5 EnergyGel, Juicy orange:

Gel giver under en krævende træning meget energi på en hurtig og nemt optagelig måde. Og i forhold til energidrik har det den fordel, at man ikke konstant kører rundt med sukker og syre i munden – hvilket er hårdt ved tænderne. Så kombineret med rent vand (evt. tilsat sukkerfri mineraler og smag) er man godt kørende med gel. EnergyGel er pakket i alufolie, som er nemt at åbne, og nem at tømme. Og den tomme emballage er ikke overdrevent klistret at lægge i lommen. Indholdet er primært forskellige sukkertyper, vand og 15 % orangejuice. Pakken indeholder 38 g og 340 kJ. Hvis man lægger vægt på at begrænse indtaget af ”kemi”, så skal man vælge High5.

Maxim Energy gel, Orange flavour:

Gel giver under en krævende træning meget energi på en hurtig og nemt optagelig måde. Og i forhold til energidrik har det den fordel, at man ikke konstant kører rundt med sukker og syre i munden – hvilket er hårdt ved tænderne. Så kombineret med rent vand (evt. tilsat sukkerfri mineraler og smag) er man godt kørende med gel. Indholdet er primært sirup, vand og tilsætningsstoffer. Der er ingen spor af juice i denne gel. Pakken indeholder 40 g og ca. 500 kJ. Energitætheden er altså noget større end i den tilsvarende gel fra High5. Lægger man vægt på at begrænse indtaget af ”kemi”, så skal man vælge High5. Tæller det derimod højere med energiindhold pr. gram, så skal man vælge Maxim.

 

 

 

Køb High5 produkter ved at klikke her: High5 produkter

 

 

 

 

Køb Maxim produkter ved at klikke her: Maxim produkter