Produkter


Vis guides

Cykellåse

Når man skal vælge ny lås til sin cykel er der et utal af muligheder og variationer – Alle vil gerne have en lås der er noget nær umulig at bryde, samtidig med at den næsten ingenting vejer og en super nem at bruge. Man kan selvsagt ikke få det hele, men her i guiden giver vi dig det overblik du skal bruge for at vælge den perfekte lås til dig.

 

Typer

Der findes mange forskellige typer af låse med hver deres fordele i forhold til, brug, vægt, transport, sikkerhed, montering og meget andet. Nedenfor har samlet de forskellige låsetyper med fordele og ulemper. Bilederne ovenfor ligger i samme rækkefølge som nedenstående og ved at klikke på navet kommer man til den type lås.
 Foldelås – En klar favorit hos os og har også vundet meget frem siden de kom frem for et par år siden.
Fordele:
Meget stor sikkerhed grudet de flade stykker der gør dem meget svære at bryde med en boltsaks. Er også meget kompakt i forhold til den meget høje sikkerhed. Kan låse cyklen fast til stativ el.l. hvilket også øger sikkerheden. Kommer ofte i transport taske der kan monteres på stellet og er derfor nem at have med. 
Ulemper:
Prisen er som på alle de meget sikre låse højere, da der er lagt mere arbejde i ar udvikle og producere låsen. Vægten er også til en høje side som alle de meget sikre låse, hvor der er brugt mere materiale.

Kædelås - Stor sikkerhed og meget fleksibilitet. 
Fordele: Kødelåsen har i test vist at være den type lås der er bedst til at afskrække tyven, Den har også stor sikkerhed idet at ledene er på de fleste låse kantede hvilket gør det meget svært at klippe bryde dem med en boltsaks. Kan låse cyklen fast til stativ el.l. og giver derved en yderligere sikkerhed.
Ulemper: Tung og lidt klodset at have med (en kædelås taske til stel/sadel kan anbefales).

Bøjlelås - En klassiker der i mange år har sikret mange cykler.
Fordele: Kompakt og ofte med beslag til stellet, så den er nem at have med sig. Tyk i materialet hvilket gver en meget stor sikkerhed. Kan låse cyklen fast. Ofte lave priser på denne type lås.
Ulemper: Vejer ofte en del. Ikke så fleksibel som mange andre låsetyper.

Ring-/clicklås - Fastmonteret lås der er meget nem at bruge.
Fordele: Fastmonteret og er derfor altid med og styr på den. De fleste kan låses uden nøgle og de er derfor hurtige når man stiller cyklen. Generelt lave priser på denne type. De fleste er forsikringsgodkendte. Vejer mindre end de fleste låse.
Ulemper: Cyklen er ikke låst fast til noget (Kan dog kombineres med en wire for markant større sikkerhed). Ligger generelt kun midt eller lidt over i sikkerhedsskalaerne.

Wirelås - Let, fleksibel og billig
Fordele: Meget lav vægt, der er ofte beslag med til stel eller saddel og er derfor nem at have med. Kan give sig meget nemt og kan derfor nemt låse cyklen fast.
Ulemper: Generelt den laveste sikkerhed på denne type og er meget sjældent forsikringsgodkendt.
 

 
Sikkerhed skalaer
 
De fleste låseproducenter indeksere deres låse på en sikkerhedsskala, desværre er de indekseret forskelligt så man ikke umiddelbart kan sammenligne dem. Derfor har vi lavet skemaet nedenfor hvor vi har samlet et par af de største låseproducenter og sammenlignet deres forskellige skalaer. Skemaet er vejledende og bygger på vores egen erfaring, vurdering og generelt kendskab til låsene.
 
 
Abus 1 2 3 4 - 5 6 7 8 9 - 10 11 12 13 14 15
Basta 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 - -
Kryptonite 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 7 - 8 9   10
OnGuard 10 20 - - 30 40 - - 50 60 - - 70 80 - 90 100
Trelock 1 -   -   2   - - 3     -   - - 4 - - 5 - - 6
 

 
Forsikringsgodkendelser
 
Når låsen er forsikringsgodkendt (eller varefakta godkendt) betyder det at forsikringsselskaberne som udgangspunkt dækker ved tyveri (der er dog undtagelser, se derfor egen forsikring). Låsen kommer med udfyldt låsebevis, der blot skal gemmes.
Generelt skal sikkerheden være høj, før låsene kan forsikringsgodkendes, det er derfor et godt fingerpeg at gå efter, når man vælger lås.
 
Betjening
 
Nøgle – det traditionelle system hvor man låser låsen op med en nøgle. Der er størst sikkehed i dette, eneste ulempe er at man kan glemme/tabe nøglen.
Kode - På alle vores kodelåse kan man selv vælge koden og man har ikke noget man taber eller glemmer. Sikkerheden er generelt en lille smule lavere end nøglesystemet.

Alle vores låse kan findes her. Man kan med fordel bruge filtrene i toppen af siden til at udvælge blandt alt det ovenstående.


Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her