Produkter


Vis guides

Afmontering / Montering af GXP kranksæt.

Vil i denne guide, beskrive hvordan et Sram GXP kranksæt afmonteres og trækkes ud af krankboksen. Det er utrolig simpelt. Der skal blot anvendes en 8 mm unbrakonøgle.
 
Afmontering:
For at afmontere kranksættet indsættes en 8 mm unbrakonøgle, i venstre side af kranksættet. Bolten som skal løsnes er nr. 2 på tegningen.
 
Når bolten løsnes og trækkes ud, drejes den ud i møtrikken Nr. 1. Så kranksættet bliver trukket af pedalarmen. Når bolten er helt løsnet, kan den venstre pedalarm let afmonteres fra akslen. Nu er det blot den højre side af kranksættet med klingerne, som sidder tilbage med akslen. Denne del, trækkes ud af krankboksen og kranksættet er afmonteret.
 

Montering:
Nå kranksættet skal monteres igen. Indsættes den højre side af kranksættet med klingerne. Kranksættet skubbes helt igennem krankboksen.
Derefter monteres den venstre arm og bolten skrues ind.
Kranksættet skal spændes med 48-54 Nm.
 
Hvis du skulle være kommet til, at afmontere bolt/møtrik nr. 1. Skal den skrues i kranksættet inden montering. Det anbefales, at den monteres med låsesikring og spændes med 12-15 Nm.Mangler du hjælp til at løse et problem på cyklen? Så kan du se vores andre guides her